Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
härligt att kunna gå ut höra alla vårljud helst slippa allt skräp som finns under snön


VÅRPROMENAD EN MÅNDAG I APRIL

En vårpromenad jag tog
lyssnade till fåglarnas sång

Spillkråkan satt där i trädet
ivrigt talande om att jag störde

Bofinkens kvitter, koltrasten
sittande högt i en grantopp

Sädesärlan i dikeskanten
vippande på sin stjärt

Alla dessa skränande
skrikande måsar som
låter sig höras nu är
vi här

Mitt i alla dessa underbara
vårljud,som får det att kännas
lättare i själen i hjärtat

Vad ser jag?Snön har smält
undan,där ligger nu en massa
skräp,ölburkar,godispapper,
pizza kartonger vem slänger
sådana i diket,en mängd
glasflaskor ligger där också

Men det värsta av allt,är
dessa små svarta plastpåsar
med hundlortar,slängda
överallt,i diken,högt i ett
träd

Det bästa hade varit om hundlortarna
fått legat där dom legat utan sina
plastpåsar

Lortarna försvinner ner i marken
så småningom det gör inte dom
svarta små plastpåsarna

Många gånger har jag försökt
förstå hur en del av er hundägare
tänker

Hundar har jag haft så jag vet
det är inte så svårt att plocka
upp efter hundar och ta med sig
hem och slänga

Jag tror många av er är lite lata
ni behöver en tillsägelse då och då

anits 14 april 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 290 gånger
Publicerad 2008-04-14 16:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP