Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en kall grå morgon dår jag helst velat ligga kvar i sängen blev en fin tur i naturen


EN BILTUR I VÅRENS TECKEN

Morgonen var så kall så grå
ingen lust att göra någonting
tänkte,behöver jag då

En utflykt ville jag göra
satte mig i bilen den förde
mig till den bästa plats jag
vet med utsikt över Siljan
och de blånande bergen
runt om

Stannade på höjden såg
hur dimslöjorna vandrade
fram och tillbaka över vattnet

Varje gång jag åker den här
vägen stannar jag på höjden
beundrar allt det vackra jag ser
naturen i dess fulla prakt

under min resa som förde
mig till ängar där en mängd
starar funnit sin matplats
på sin färd till sitt sommar
paradis

Ute på små vägar där husen
inte ligger så tätt ser hur det
börjas planera för vårbruk
maskiner som tagits fram och
ses över för att fungera när allt
arbete på åkrarna ska ta sin
början

En flock candagäss har sin vila
på en åker innan det flyger
vidare till sina häcknings platser

Måsarnas gälla skrik hörs in i
bilen trots fönstret stängt deras
skrän tyder på att nu är våren här

Kan inte låta bli ta den smala vägen
förbi huset där jag en gång bott

Vilken känsla glad jag åkte förbi
längtan till trädgården jag haft
fanns inte kvar

Huset står bra där det står känner
ingen längtan tillbaka en känsla
som gör jag gjorde rätt när jag
sålde det flyttade hit där jag funnit
min plats

På de små vägarna på väg hem
ser jag tussilago i dikeskanten
på en björk har det börjat bildats
små små musöron

En kall och grå morgon kan bli
till en vacker natur upplevelse

anits 15 april 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-15 23:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ja, till och med en sådan.
Fast jag föredrar ju Dalarna på sommaren.
2008-04-16

    sajo
Vad vackert du beskriver. Kring Siljan är det helt otroligt fint har länge funderat på en text men du har verkligen fått till det.
2008-04-16

  Elaine.S VIP
Det är de här små sakerna som vi borde uppskatta mer......
2008-04-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP