Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att kunna ta till vara en härlig vårdag är en gåva inte alla förunnat


VÅR OCH SOL

Det är vår sol pollen, nysningar
kliande ögon men vad gör det
när vår dagen är så vacker

Låter medicinen verka,så bär
det iväg,varmt som det skulle
kunna vara en sommardag

Vid dagiset bygger barnen
sandslott,en liten kille ropar
till mig,jag har en hemlighet
den får du inte veta och inte
se,ingen annan heller

Men så öppnar han sin hand,
viskar titta här är min hemlighet
en vacker sten, har han i sin hand
knyter handen,springer i väg
till sina kompisar

Jag fortsätter över järnvägen
går förbi församlingshemmet
plötsligt hör jag två kraxande
kråkor högt upp i en gran
den ena tar sats flyger ner
mot mig,så vänder den upp
mot grantoppen igen,det var
nog jag som störde, då jag
stannade såg på dem

Dikes kanterna lyser gula av all
tussilago ,när jag kommer en bit
längre neråt vägen där solen och
värmen kan anas mer,vad får jag
då se om inte årets första maskrosor,
dom lyser så vackert där dom står
i solens sken

Denna vackra dag är det många
ute och promenerar,pysslar i sina
trädgårdar,kanske dags för mig att
börja få ordning på balkongen,så
bråttom är det väl inte,men visst
skulle det vara trevligt med en
kruka penseer

Längs min väg får jag syn på den
en enda liten vitsippa,finns säkert
fler där under gräset

En tuva med blåsippor upptäcker
jag i slänten invid huset där mina
morföräldrar bodde,i hela slänten
lyser det blått av scilla så, vackra
är dom,säkert ett minne från min
morfars tid

Vägen hem så lätt den gick, mina
ben ville springa, ta glädje skutt
väl hemma en kopp kaffe,sitta och
njuta en stund, allt känns så härligt
denna ljuvliga dag

Ser ut på balkongen,där är den
min vän, den stora vackra humlan
står en stund på balkongen njuter
en underbar vacker dag har det
varit

Glad och nöjd av att ha tagit till
vara denna vackra vårdag, har jag
en förhoppning,att i natt få sova gott

Så till er mina skrivarvänner och
alla er poeter säger jag god natt
och sov gott

anits 22 april 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-22 23:03



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Vilken alldeles underbar promenad, tack för att du delade med dig.
2008-04-23

  Larz Gustafsson VIP
Godmorgon och välkommen till en dag som jag tror blir lika härlig som den du på ett sådant inlevelsefullt sätt skildrat här.
2008-04-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP