Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att komma gående och plötsligt bara finns dom där vitsipporna


VITSIPPE BACKEN

Häromdagen på min vår promenad
fick jag syn på den, en ensam liten
vitsippa

Den stod där i gräset så liten så
ensam,men under gräset kunde jag
ana att

Där fanns flera små sippor,dom höll
sig säkert under gräset,väntande
på värmen

I dag när jag var ute på promenad
i solens sken,kom jag åter till backen

Nu var inte vitsippan ensam längre
hela backen lyste vit och blå

Det vita var vitsippornas färg, medan
det blå var scillans blåa vackra färg

Scillan ett minne från förr,när trädgårdarna
stod i all sin glans här

Våren har verkligen gjort sin ankomst,
visar sig i all sin prakt

En underbar tid väntar,att få se allt som
legat i sin vinter sömn,nu åter väcks till
liv

PÅ mitt köksbord står nu en liten vas,med
årets första vitsippor med lite inslag utav
scilla

anits 26 april 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-26 21:18



Bookmark and Share


  Fånga dagen
Fint om vitsippan

Grattis till din dikt om det mest läsvärda idag

Anna-Karin
2008-04-27

  Maria T
Vitsippan är en fantastink blomma
Sköter sig själv.
Hela skogsbackar fulla med blommor
år efter år.
2008-04-26

  Larz Gustafsson VIP
\"Det stod en blomma
så skön och blid
i dikesrenen
därhemmavid...
Fast utan ord
den bilden ger mig bud:
Det finns en Gud!\"
2008-04-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP