Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
två krukor med penseer vill gå med till kyrkogården för att ställa på gravarna


DET VILL JAG GÖRA

Mina syskon och jag har på våra
morföräldrars och föräldrars gravar
låtit gräset få växa upp

Det var mest för att ingen skulle
känna tvånget att sköta om gravarna

Ingen av oss bodde nära,det har varit
en av mina söner som sett till,att allt
varit fint och sett välvårdat ut

Nu bor jag här,tycker så mycket om platsen
där kyrkogården ligger,nästan varje dag för
mig mina fötter dit

Så nu har jag bestämt mig,två krukor med
penseer,ska jag ställa dit

Det ser så tomt och ensligt ut,när inget
är planterat

När penseerna har blommat färdigt,så
kan jag byta ut dom,mot tagetes som
morfar älskade

Han lärde mig,hur jag skulle göra för,att
till nästa år få nya tagetes

Hoppas och tror att om han känner mina
tankar, däruppe i sin himmel blir han
kanske glad,när han ser ,att hans lärdom
fortfarande finns kvar hos mig

anits 29 april 2008





Fri vers av anits VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-29 00:27



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Fint, man ska vörda och minnas sina närmaste anhöriga ......
2008-04-29

  Fredrik Stillesjö
Hej anits!

Vilken fin bild du tecknar här! Ja, jag tror att de verkligen uppskattar det... Hälsar vännen fredrik
2008-04-29

  Ronny Berk
så väl förmedlar den texten känslan av uppskattning och respekt ...ja...
2008-04-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP