Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NED FRÅN BERGEN

när jag kommer ned från bergen
har jag med en sång till dig
den är lindblomsgrön till färgen
och har skapats utav mig
vinden bär mig ned mot kusten
till ditt lilla röda hus
du ska få en sång om lusten
och om vilda vågors brus

jag har skakat av mig stoftet
och den snö som envist föll
alla tomtarna på loftet
flydde för vad tygen höll
min förväntan tar mig framåt
medan sommaren tar form
denna längtan för mig hemåt
genom varje känslostorm

om min saknad vållat plåga
så ska återseendet
ge mig svar på varje fråga
när jag värms av leendet
som bejakar och som älskar
villigt, varsamt, villkorslöst
som kan skänka psykisk hälsa
fastän allting känns nervöst

LARZ GUSTAFSSON 9/5 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-09 18:47



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Första delen känns som kärlek
andra delen som hopp
tredje delen som tro

Vackert och känslosamt
2008-05-09

  mare VIP
..fina skrivna rader..
2008-05-09

    Birgitta Wallgren
Tycker mycket om de första fyra raderna!
2008-05-09

  anits VIP
VIlken härlig dikt
2008-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP