Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag hatar känslan av att hata mig själv , och ändå så borde jag vara van vid det . jag blir stolt när du, vännen, säger att vi är som syskon, fast samtidigt . . .


det är därför alla glor på mig

jag hatar när du säger
att vi är syskon
för det är vi inte
det kan vem som se

det är därför
människor vänder sig om
det är därför de tittar
glor som fåglar

du är van vid
uppmärksamheten
det är din vardag
säkerheten gör dig ännu finare

du är så nätt
brevid dig är jag gigantisk
som om det är jag
som täcker solen
när den går i moln

som ett ärrigt,
vårtbeklätt missfoster
så är jag brevid dig

och annars också

men det blir synligare,
brevid din utstrålning
brevid din fagra kropp

om jag ändå hade varit

osynlig




Fri vers av vilsen
Läst 445 gånger
Publicerad 2005-06-29 18:14



Bookmark and Share


    skrutten
så här är vi nog många som känner ibland. man ska inte jämföra sej, men tro mej, jag vet hur svårt det är att låta bli!
2006-10-27

  Mina S
håhåjaja, det känner man igen..
2005-09-29

  dofta
du borde inte hata dig själv. Du finns så mycket annat du kan fylla dina dagar med. En morgon vaknar du tillslut och upptäcker att du är död..
2005-08-17

  unhappyvoices
Jag känner igen mig.
Att ständigt jämföra sig själv med andra, det är så otroligt påfrestande.
Men tänker på allt den andra har, men glömmer allt man faktiskt har själv.
Det finns nog många som tänker, att dom skulle vilja vara, precis som du också
2005-08-11

  MaFilda
Du får verkligen fram dina känslor i denna dikt. Något som kanske var menat som en komplimang kan så lätt bli fel.
2005-07-21

    ej medlem längre
Känner igen dessa känslor mycket, av jämförelse och självförakt.
Funderar på fjärde raden i första stycket, där skulle jag personligen skriva "det kan vem som helst se"
Och så skulle jag ta bort kommatecknet i sista raden i tredje stycket, för det är onödigt där.
"oxå" råder jag dig att skriva ut till "också"

Funderar på detta stycket också:
men det blir synligare,
brevid in utstrålning
brevid din farga kropp
några stavfel, skulle själv skriva det såhär:
men det blir synligare
bredvid din utstrålning,
bredvid din fagra kropp

Men detta är ju förstås bara förslag!! *ler*
2005-07-01
  > Nästa text
< Föregående

vilsen