Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äntra på nytt



den här dikten
är ny varje gång du
läser den
den handlar nu om något
annat än förra
gången du var här

orden åker runt
i ett annat du nu
i sina ompackade
resväskor

erfarenheterna
tatuerar din hjärna

varför skulle vi annars
låta orden
regna i vår öken
även när vi sover?

du är vatten
och jag, dikten, är strand
du, dikten, är jag
och vi är vatten mot
varandras vandrande strand

vi byter våg

det finns ett möte
om igen runt
hörnet om även
nästa förtvivlan

så töms
sophinken ur ditt liv

och du räcker
allt längre mellan dina
vingspetsar

vi byter bara feber

allt är en röd rytande drake
sa gryningen
allt är en röd drake av lust




Fri vers av Göran P Rödholm VIP
Läst 454 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-06-04 21:02



Bookmark and Share


  Tabes
Myser, fnissar och myser igen.
Bokmärker.
2008-06-10

    BetweenTheLines
Riktigt bra skriven text,det här.

\"och du räcker
allt längre mellan dina
vingspetsar\"



Ebb och flod
flod och ebb

Snyggt
2008-06-09

  Sladjana Zubcevic
\" ...varför skulle vi annars
låta orden
regna i vår öken
även när vi sover?

du är vatten
och jag, dikten, är strand
du, dikten, är jag
och vi är vatten mot
varandras vandrande strand

vi byter våg ...\"

V A C K E R T
2008-06-07

  Elin R
tycker den växer ju mer man läser. kanske var det meningen. det där med feber tycker jag också var bra.
2008-06-06

  Inkarasilas
Vippar solfjädrar och kisar över, rätt så fantastiskt bara sådär, jaa vi byter bara feber.
2008-06-04

  mikael ejdemyr VIP
erfarenheterna / tatuerar din hjärna

Du är som om du är i ditt rätta element när du reflekterar kring diktens väsen och den dialog som dikten upprättar. Och det är oerhört originella metaforer och tankar du du formulerar.
2008-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm VIP