Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DESSA GATOR

ska din skönhet nånsin smycka
dessa gator
dina ögon penetrera denna stad?
tanken dansar som en ljuv bris
i mitt hjärta
där jag strosar i vår vackra
esplanad
ska du angöra den hamn
där längtan suckar
som en pilgrim längtar
till sin vallfartsort
där det vilda havets vågor
stilla kluckar
och där allting underbart
går altför fort?
detta mjukhetens mirakel
som du utgör
är en solskenssysters hjärta
och gestalt
när jag dignar utav bördor
trött och slutkörd
vederkvicker dina ord mig
hundrafalt
i min backspegel har jag sett
broar brinna
vandrat över torgen här
som en nomad
men jag har aldrig nånsin
mött en sådan kvinna
som förstått min kamp
och gjort mig så här glad!

LARZ GUSTAFSSON

5/6 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-06-05 12:31



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Wow!!! det här var en fin hyllning...
2008-06-05

  mare VIP
..mycket fin .....vacker....
2008-06-05

    Birgitta Wallgren
Dikten brinner utav längtan!
2008-06-05

  anits VIP
En underbart härlig text
som innehåller mycket
av både sorg och glädje
2008-06-05

  Sladjana Zubcevic
\"...i min backspegel har jag sett
broar brinna
vandrat över torgen här
som en nomad
men jag har aldrig nånsin
mött en sådan kvinna
som förstått min kamp
och gjort mig så här glad! \"

UNDERBART!
2008-06-05

  Suddad
Wow! Denna är allt för bra för att läsas av en amatör som mig. Din målning får mig drömma för ett slag, och jag vill inte vakna!
2008-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP