Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KLIPPORNAS MAN

jag är klippornas man
inte strändernas
aldrig flickornas man
men väl brändernas...
på en enslig plats lyser
min lilla fyr
bortom massornas sorl
och all polityr
ljuset brinnande i båda ändarna
jag har fingrat för mycket
på tändarna
det är mottagaren
aldrig sändarna
det är ljuspunkten
blixten och bländarna
jag har sett ormens väg
över hälleberg
medan kinderna klädsamt
har skiftat färg
på en karg klippa lyser
min slitna fyr
lockar bort från
men in i
ett äventyr...

LARZ GUSTAFSSON
Sveriges nationaldag, Anno Domini 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-06 18:59



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Den här var väldigt fin...känns som en dikt som har större djup än man ser första gången man läser den.
Härligt rimmat dessutom!
2008-06-07

  mare VIP
..denna var bra skrivet......tankar hos en man...
2008-06-06

  Connie
Så möter jag dina ord på din färd över poeternas hav
jag ser dem glöda i den stillnande natten
så tätt som havet sluter inne
du blottar din skönhet och havet rullar vidare
2008-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP