Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vad gör jag när jag inte får ramen på plats till texten jag skrivit


EN TAVLA UTAN RAM?

Jag hade skrivit texten
fått hjälp att finna en
passande bild

Nu skulle jag bara rama
in den,prövade först hur
ramen passade

När jag ser på texten
och bilden,tänker på
henne som ska få den

Det ser vackert ut,
hoppas hon kommer
att tycka om den

När jag försöker sätta
ihop,ramen texten och
glaset,så fixar jag det
inte

Mina händer, mina
fingrar det går bara
inte

En tång till hjälp, min
tång som jag ska kunna
fixa allt med, jag orkar
inte ändå

Här står jag med en
text och en bild som
jag tycker är så vacker
och ingen ram

VAD GÖR JAG?

Stoppa det i en plastficka?

NEJ NEJ NEJ?

Sätter mig i bilen,till staden
igen tar första bästa större
affär innan jag hamnar
inne i själva staden

Har inga förhoppningar
om att finna en ram,men
det brukar ju finnas lite
av varje i dessa affärer

Jag går in,det första jag
ser är jordgubbar,svenska
det vill jag ha,så jag stannar
väljer en kartong som ser
bra ut

Går runt och tittar,typiskt
mig när jag kommer in i en
ny affär,men det var ju en
ram jag skulle ha

Spanar letar tittar,var kan
det finnas det som jag är
intresserad av,jo där finns
både papper och kuvert
då borde finnas ramar
också

Jo, titta där är dom,söker
den jag är ute efter, där
finns en och bara en, jag
tar den skyndar till kassan,
lång kö folk gnäller och
suckar,men inget blir ju
bättre för det

MIn tur betalar packar det
jag handlat,så ut ur affären
in i bilen och hem

Regnet kommer som om
himmlen var öppen, bäst
att ta det lugnt,många kör
om jag tänker låt dom göra
det,jag hinner ändå

Väl hemma vill jag direkt
pröva om ramen passar,det
gör den,och så vackert det
blev

Nu ligger ett vackert paket
och väntar,på att i morgon
överlämnas,till ett barn som
nu vuxit upp till en vacker
ung kvinna som tar studenten

anits 12 juni 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-12 21:07



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Härligt, min vän.
Den gåvan blir säkert till glädje.
Så är det med gåvor som ges av kärlek.
2008-06-13

  Bibbi VIP
Önskar Dig en underbar morgondag!
Så levande Du beskriver situationen!
Man ser hela händelseförloppet framför sig.
Applåd!
2008-06-12

    sajo
Oj vilken härlig text att läsa. Får mig att minnas min student, ja det är verkligen ett stort steg ut i livet....
när man tar det klivet....
med en vit mössa på huvudet
och att lämna den trygghet
till den ljusnande framtid som är
vår......
hoppas jag att dom det bra får....
i mitt öga rinner det nu en tår....

För nog är det något speciellt med denna dag.

Hoppas din morgondag blir bra.
2008-06-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP