Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hyllning till en av Sveriges största artister någonsin, Zarah Leander.


SO BIN ICH UND SO BLEIBE ICH

mister du en står dig tusende åter
men vi är ju unikum
hur kan man trösta en ensam som gråter
i sitt lilla slutna rum?
en individ är totalt oersättlig
hon blommade ut
tog sig ton
längtan är hopplös och hungern omättlig
hon var en personlig person
mich hat die welt kaltgestellt
men livet ska levas ändå
Gud, låt mig leva i ljus
inte bli ett med det grå!

zu neuen ufern
wenn der Herrgott will
nu vill jag höra
sången en gång till
sången om syrsor
och om het passion
fenster meines lebens
är min position

en drottning
en flamma
en fackla som brann
en stolthet
en skönhet
en dröm som blev sann
en vildros
en panter
en stark cirkushäst
varhelst hon drog fram blev
det grå till en fest

LARZ GUSTAFSSON 991115-17





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-18 07:08



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Det var en fin och innerlig hyllning
2008-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP