Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ART-IST

när glimmande nymf
blir stimmande skymf
och hela livet känns platoniskt
du är ambitiös
det känns meningslöst
när folkmassan är katatonisk
en hel exposé
folk verkar blasé
du undrar om nån läst annonsen
ett penseldrag här
ett hjärtas sång där
men ändå uteblev responsen

effektsökeri
publikfrieri
bekräftelsebehovet pockar
din identitet
blir ingen magnet
nej, bara de poäng du plockar
ditt livs karneval
är bara ett skal
stoltserande i lånta fjädrar
du döljer skelett
som ingen har sett
i rummen som du aldrig vädrar

finns nånstans uti
ditt fyrverkeri
en färg som faktiskt är din egen?
ett spel för och i
ett falskt galleri
nu är det tid att hejda stegen
skall din nekrolog
ditt livs epilog
beskriva dig som en kopia?
det finns original
som slängt sina skal
och endast de blir verkligt fria

LARZ GUSTAFSSON 14/2 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-18 12:54



Bookmark and Share


  Carola Viola Hedelius VIP
Högmod?
Nej
ser det mer som ett rop
2008-06-18

  Elaine.S VIP
Om man gör varje penseldrag för sig själv och sin egen skull så blir allt väldigt ensamt....om man skapat något så är det ju oftast en glädje att få visa upp..vad händer om responsen uteblir???
Du har skrivit en mycket tänkvärd dikt som får mig att tänka till, en kopia vill nog ingen vara men vem bedömer det..när jag tar mina steg hoppas jag det är som ett original , men behöver inte alla ett skal...Hmmm, funderar!!....
2008-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP