Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
naturen och dess innevånare som Han skapat


MÅSEN OCH SKATAN

Midsommardagens morgon
vaknar av att det är ett väldigt
liv utanför mitt sovrums fönster

Jag går upp ser ut,ser en mås
som hoppar runt stenpartiet

Står och ser på den,undrar
vad är det som händer där
ute i fåglarnas värld

Plötsligt hoppar en skata
ut från sten partiet,flyger
upp i trädtoppen

Aha, så det var måsen och
skatan som var oense,är min
tanke

Måsen är inte nöjd,fortsätter
sitt skränande och springande
runt stenpartiet

Jag blir nyfiken,kan inte slita
mig från fönstret, så plötsligt
ser jag hur måsen drar i något

Jag går närmare fönstret,då
får jag se något svart långt
som måsen försöker dra ut
ur stenpartiet

Det är stjärten på en skata,
alltså var det två skator som
befann sig i stenpartiet

Så rycker det till i måsen,
nu är jakten över, skatan
sliter sig loss, flyger iväg
sätter sig i trädtoppen
bredvid sin den andra
skatan

Morgonens jakt är för måsen
över, den flyger sin väg över
hustaken

anits 21 juni 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-21 09:13



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en väl formulerad naturskildring med vacker bild...en sakral grundton genomsyrar den fina iakttagelsen...ja...
2008-06-21

  Larz Gustafsson VIP
Ras- eller kanske rös-motsättningar...
2008-06-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP