Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när det börjar pratas om skoltid vänder jag taggarna ut


TORSDAG FÖRE MIDSOMMARAFTON

Vi träffades några stycken,torsdag det var
dan före midsommarafton,fixa i ordning inför
midsommaraftonens servering,det var vår
uppgift denna torsdag eftermiddag

Kände alla det gjorde jag inte,dom började
prata med mig om skolan, och gamla skolkamrater

Någon undrade vilka jag gått i skolan med
namnen på många minns jag ej,har förträngt
för skolan var för mig en ständig plåga

Då får jag höra,vet du inte vilka som du gick
i skolan tillsammans med

Jag svarade inte,hade inget att säga

Gick i stället och gjorde det som skulle göras

Varför ska jag behöva minnas mina plågoandar
från skoltiden

Vi var inte många där, sex stycken och jag var
yngst av dom,så dom kunde inte veta något om
den turbulens,jag kände under min skoltid här

Någon såg mitt dilemma,började prata om annat,
genast var stämmningen bra igen och allt gick
fort och bra, när vi alla hjälptes åt

På väg hem sittande i bilen, kom tanken för mig
jag tar vägen förbi kyrkogården,ser hur blommorna
mår

Det var ju några dagar sen jag var där, nya blommor
i vaserna kanske behövs, så jag åkte in på en liten
smal väg, där jag vet det finns blommor att plocka

Parkerade bilen såg mig omkring,blommor det fanns
i många olika färger,jag plockade två buketter,som
jag tyckte blev vackra

Satte mig sedan i bilen för att åka och byta ut
blommorna som fanns på gravarna,dom var säkert inte
vackra längre

Hann inte långt, det stod en bil mitt i vägen,
det var flera som tänkt liksom jag, plocka
blommor efter den lilla vägens dikeskant

Det gick bra att komma förbi bilen som stod
där,tur vi båda hade små bilar

När jag kom fram till kyrkogården och gravarna,
var jag glad att ha nya blommor med mig,dom
som stod där var inte vackra alls

Jag pysslade där en stund, glad gick jag
därifrån över att gjort det fint på gravarna
nu till midsommar

anits 21 juni 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-21 21:21



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skön beskrivning.
2008-06-26

  Sladjana Zubcevic
V A C K E R T
2008-06-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP