Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GÄVLE LER OCKSÅ!



gävle ler också
så länge jag ler
så länge jag vandrar i ljus
jag ser på gävle
vad är det jag ser?
jo, långt mer än gator och hus
minnen och framtid
och kärlek och hopp
men även kaotisk misär
tiden har satt sina
spår på min kropp
men inombords ler jag och lär


solsken från himlen
i regnmolnens tid
lyser upp stan där vi bor
skiner i vimlet
och vittnar om frid
nåd för den mänska som tror
döden har blivit
en pålitlig vän
sprider ej skräck i mitt bröst
vad gör det då
att vi ser sommaren
sakta förvandlas till höst?


även mitt gävle
ler emot mig
när jag har ljus i min själ
kärleken väntar
även på dig
kärleken vill alla väl
korset som restes
på golgata krön
kärlek när den är som störst
du som är minst
och står sist uti kön
kan genom den nu bli störst


LARZ GUSTAFSSON 070811





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 738 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-26 07:37



Bookmark and Share


    Tea Alex
Jag bodde ett tag i Gävle, i Sätra. Trivdes väldigt bra i min lilla lägenhet. :)
2008-06-26

  mare VIP
..fina rader....om kärlek............
2008-06-26

  Leif Furstedt VIP
Kärlek, en betydande byggsten.
2008-06-26

  anits VIP
Sanna ord och vackert
förmedlat
2008-06-26

  Elaine.S VIP
Jo det är sant , den minste kan bli den störste
2008-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP