Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SVÄLT

SVÄLT
svält härjar hungrig
svält rasar vild
svält bygger luftslott
svält målar bild
otämjd som pantern
skrämmande svart
svält skapar udda
föder apart
bärsärkagång på
gator och torg
svält ramponerar
hemmet, din borg
rusar runt husen
flackande blick
gråter när sista
nattåget gick
speglar sin nöd i
stövlarnas glans
kommer från vidder
nån annanstans
hedar som piskats
pryglats av storm
svält har en makt
och den är enorm

LARZ GUSTAFSSON 071230





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 518 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-06-26 13:36



Bookmark and Share


    Tea Alex
Bravo!!! :)
2008-06-26

  Elaine.S VIP
Bra skrivet, om svälten som aldrig kan bli något behagligt...
2008-06-26

    Skrivarn
Yes en intelligent rapphet o rhytm i hela dikten!
2008-06-26

  Louise. J
Bra skrivet det där, själv (:
Precis man kan svälta på många sätt och det är verkligen en bra dikt det där! Applåder..
2008-06-26

  Larz Gustafsson VIP
"Ja men, du ser ju inte ut att svälta, Gustafsson...??"

Man kan svälta på olika sätt, mon ami.
2008-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP