Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när två solstrålar står framför dörren när jag öppnar, är min dag glädjens dag


TÄNKER PÅ DAGEN SOM GÅTT

Sitter tänker på dagen som gått
balkong dörren står öppen,känner
doften av nyklippt gräs, hör måsarnas
skrän

Ute på gräsmattam ligger mängder
av gammalt bröd, som någon slängt
ut, inte konstigt att måsarna flockas
nedanför husets balkonger, det går
väl an nu när det är dag, värre är det
tidiga mornar

Jag sitter och tänker på mina två
solstrålar, som ringde ville komma
och hälsa på hos farmor

Vilken lycka det är när dom kommer
med sina glada skratt och härliga
leenden

Tur det finns lite att sysselsätta
två små trollungar med, rita är
en favoritsysselsättning, spela
spel är det en av dessa små troll
som gillar

Leka med dockorna, klä av och på
det är kul, vilken tur jag stickat och
sytt lite kläder så det finns att byta
med

Fika ska vi alltid, så härligt att ha
sällskap av desa två glädjespridare

När tjejerna leker eller spelar spel
med sin mamma, finns det alltid en
uppgift för deras pappa, hjälp med
datorn är ganska vanligt

Sitter och tänker tillbaka på dagen
som gått, tänker vart tog den här
dagen vägen, så fort den gick när
lite sällskap jag haft, av två små
solstrålar och deras föräldrar

anits 29 juni 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-29 18:46



Bookmark and Share


  Ronny Berk
så väl skrivet om generationers gemenskap... tucker om hur diktarjaget sammanför vardagliga naturupplevelser... gräsklipp och måsaskri...med barns lekande skratt...
2008-06-30

  Elaine.S VIP
Den innerliga värmen du känner för dessa små känns i verkligen i dina rader...
2008-06-30

  Larz Gustafsson VIP
Det går fort när man har roligt och är engagerad i något. I alla fall upplever man det så.
2008-06-29

  camillala
himlans vacker!
2008-06-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP