Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om färger och penslar ett papper att måla på vill jag så gärna göra


JAG SKULLE VILJA KUNNA MÅLA

Det är något jag gått och tänkt på så länge
skulle vilja kunna måla med färger och penslar

Måla mina skrivna ord i färger på ett papper
sedan rama in till en tavla hängande på väggen
i min lägenhet

En dröm som funnits inom mig så länge, ända sedan
min lärare i teckning sa jag var värdelös, kunde
varken teckna eller måla

Det var då det hände jag åkte hem från skolan
skolkade, var både arg och ledsen, undrade
redan då hur hon kunde säga så, hela klassen
hörde ju på

Så när jag häromdagen såg tavlor bilder, som
någon målat satt på en vägg i en presentaffär,
tanken kom till mig igen

Varför ska inte jag kunna, vill så gärna uppfylla
mina drömmar medan jag kan

Tänk om när jag nästa gång åker in till stan,
tar mod till mig går in affären som säljer sådant
jag behöver för att komma i gång lära mig måla
och teckna

anits 29 juni 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-29 23:55



Bookmark and Share


  Maria T
Absolut.
Du kan redan i dag börja skissa med en blyertspenna.
Lycka till!
2008-06-30

  Fånga dagen
Härligt skrivet
Kunde jag så kan du
Du vet att jag berättat om hur allt började för mig med att måla
Det är underbart att måla blanda färger måla på träskivor
eller riktigt målar papper eller pannåer gamla träbitar
jag köpte det mest via internet finns flera ställen som har kanska bra priser

Du behöver 7 grundfärger och vitt behöver du en om det r
det behöver du en större förpackning av 500 mml man blandar mycket ut färger med vit färg.

En gäng penslar
Isoleringstejp
akrylblock brukar va 10 st
gärna några pannåer i olika storlekar
Om du har kvarblivna träskivor kan du måla på dem med
Massa hushållspapper
1 färgpallet
Såna små svampar som man kan diska med är
roliga att färglägga med även
En plastunderlägg på bordet
eller nått som täcker

ett par vattenbytor i plast man får byta vatten ofta
Låt aldrig penslarna torka med färg på då förstörs dom
Utan skölj dem i vatten när du e klar
Det finns medier man kan andvända som gör att färgen
torkar fort eller sakta och ger olika lyster åt färgerna

Akryl kan du måla lager på lager med

Lite tips tilll dig från mig

Kram Anna-Karin
2008-06-30

  Ronny Berk
penslar med mjuka handsvepor diktarjaget genom ord och meningar sina kreativa drömmar...ja...
2008-06-30

  Larz Gustafsson VIP
En utmärkt idé.
Låt hundra blommor blomma.
2008-06-30

    sunnanvind
Klart du ska prova! Lycka till!
2008-06-30

  Elaine.S VIP
Bra idè , det är värt ett försök..en utmaning..
2008-06-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP