Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fira gudstjänst ute i någons trädgård trevligt var det men kallt


PÅ VÄG TILL GUDSTJÄNST I EN TRÄDGÅRD

På min väg till Gudstjänst i en trädgård
passerar jag så mycket vackert i vår
natur

Alla fåglar där ungarna är ute och prövar
sina vingar, och själva försöka hitta sin mat

Sädesärlornas ungar var inte alls rädda
när jag kom där på stigen, stannade såg
på dom hur dom letade mat i det ny klippta
gräset

Kunde se att det var ungar, lite mindre
så lite brunt där föräldrarna har svarta
teckningar

De vakande föräldrarna höll sig lite i
bakgrunden vaktande sina små, så
plötsligt på en given signal var alla
borta, inte konstigt när en katt smygande
dök opp

Lite längre fram var pilfinkarnas ungar
i farten, flög jagade varandra, många
var dom, tycker dom är så vackra med
sitt brun röda huvud

Där jag går stigen fram är det dungar
av jasmin och kaprifol, det är säkert
det som gör att dom trivs just vid stigen
där jag går

När jag kommer för nära försvinner dom
in i buskaget, där har dom ett bra gömsle
för kattor och större fåglar

En och annan gråsparv ser jag, men dom
är inte många, liksom talgoxar och blåmesar
skatorna för ett väldans liv, tillsammans
med måsarnas skrän kan dom skrämma
vilken fågel som helst, kanske en och annan
katt gömmer sig när dom hör måsarnas
gälla skrik

Jag går förbi dungar av jasmin och kaprifol
det doftar starkt, så jag börjar nysa, nyser
så fåglarna flyger sin väg

När jag så kommerfram till stora vägen,
är det många bilar som kör där på vägen
jag stannar vid övergångstället, väntar på
att kunna gå över

Dröm om min förvåning när en bil plötsligt
stannar, vinkar att jag ska gå över, det har
aldrig hänt förr på det det övergångs stället
alla brukar ha så bråttom

Vinkar till tack med min stav och går vidare
förbi hyreshus och villor, så hör jag någon
ropa mitt namn, ser uppåt där är dom som
jag ska fira Gudstjänst med, någon säger
du behöver inte gå runt,det finns en trappa
där kan du gå, gör så och snart är jag
tillsammans med alla som ska fira Gudstjänst
och sedan fika tillsammans

anits 6 juli 2008






Fri vers av anits VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-06 18:58



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Såna vackra beskrivningar så jag blir alldeles lycklig av att läsa...
2008-07-07

  Maria T
Vilken vacker söndagspromenad
bland alla fåglar och fågelungar.
Skapelsen fortsätter
2008-07-06

  Larz Gustafsson VIP
Fin naturlyrik där, syster.

Gudstjänst i det fria är fint.
Synd på vädret.
2008-07-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP