Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag kan inte sova och det enda jag hör när jag ligger rastlös i min säng är någon som är påväg att mörda mig, det enda jag ser är tjuvarna i min garderob och det enda jag tänker på är alla problem.


När försvann tryggheten i mörkret?

Jag förstår inte hur jag kunde bli så rädd för mörkret. Förr var det det enda som verkligen kunde omfamna mig och göra mig hel. Det enda som kunde fylla alla tomrum och blåsa bort alla onda tankar.

Nu ligger jag spänt under täcket utan den minsta möjlighet till ro. Lyssnar efter minsta förändring och iaktar inbillade rörelser. Jag blundar från det men kan inte sluta tänka på saker jag borde släppa eller göra.

Tänder lampan och önskar jag kunde somna, äter en macka och önskar jag kunde låta bli, tittar mig runt en extra gång och önskar att jag kunde sluta vara så paranoid.

När försvann tryggheten i det mörker som en gång var varmt? Sen när började kylan omfamna mig så fort jag släcker lampan? Var ska jag börja leta efter den natt som en gång gjorde mig hel?




Övriga genrer av Cecilia Andersson
Läst 643 gånger
Publicerad 2005-07-09 23:02



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Fy vad rysligt bra du förmedlar det där ogripbart flyktiga ...
Minns en liten besvärjelse jag skrev en gång för att försöka få rätsida och åtminstone lite mer klarhet i vad alla problem som jag ständigt ägnade nätterna åt istället för att sova ...

Kärnan i den var
*Mina största problem
är inte de problem jag har
utan snarare de jag inte har
men skaffar mig ...*

Så småning om fann jag förklaringen till mina sömnproblem - Är en usel singelmänniska ...*suck*
2005-07-14

    Hades Is Rising
Fint! Ta hand om dig där ute i mörkret.
2005-07-10

    Mejja
Ja tänk vad natten kan medföra olika känslor. Så omvälvande är mörkret. Så tryggt men ändock så otryggt. Har upplevt samma förändring och funderat såsom du.
2005-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Cecilia Andersson