Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i en större butik i går upplevde jag det här


SKYNDA

Skynda skynda vad trött jag är av
att höra dessa ord

Skynda skynda var jag än var i butiken
skynda er vi har bråttom

Skynda det där har vi inte tid med just
nu, jag vill bara titta lite till, skriker barnet
då drar pappan med sig det lilla barnet

Skynda er vi har inte tid att stå här
längre, vi går någon annanstans
här tar det så lång tid

Vuxna skyndar på varandra, alltid
bråttom alltid mycket som ska göras

I kassan var kön lång, allt oroligt
trampande, för att det tog för lång
tid, allt gnäll över den stackaren i
kassan som det inte gick nog fort
för

Oj oj vad skönt det var att komma ut
ur den butiken, så synd jag tyckte
om den unga kille som satt i kassan
höll troligen på att lära sig, när det
stod en man bredvid honom, och ibland
sa något när killen vände sig till honom

Glad jag slipper gå in den butiken,mer
än nödvändigt bara när jag behöver
något till min dator

Rea var det också det tänkte jag inte
på förran jag var på väg ut, och mötte
mycket folk som var på väg in

Jag andades ut när jag satte mig i bilen
för att åka hem

anits 8 juli 2008





Fri vers av anits VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-08 07:01



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Ordet "skynda" fastnar så lätt i allt och så rusar livet på....
2008-07-08

  Larz Gustafsson VIP
En besvärlig tid med alla sommavikarier i kassorna.
Men de måste ju få vara "barn" i början de med liksom alla andra.
Vi är ofta för forcerade och skulle alla må bra av att dra ned på tempot.
2008-07-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP