Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
börjar tvivla på att någon sagt till om mitt problem med getingarna


HUMLAN OCH GETINGARNA

Sitter och vänta på telefonsamtalet,
som aldrig kommer sitter och väntar
på att getingutrotatrna ska komma

Börjar tvivla att någon ringt och sagt
till, om mitt dilemma mina problem med
getingarna

En stund var jag ute på balkongen
vattnade blommorna, eller försökte
med allt surrande runt mitt huvud

När jag stod där såg jag den, humlan
min stora vackra humla som haft sitt
bo i väggen på min balkong, som nu
dom fasansfulla getingarna tagit över

Ända sedan jag flyttat hit har jag varje
vår sett humlan komma ut ur sitt bo
sätta sig på blommora och suga sin
nektar

Den har varit ett rogivande sällskap
att sitta och se på den ett nöje för mig
som nu getingarna förstört

Men i dag såg jag den igen där den satt
på fönstret till min grannes lägenhet
så stor så vacker är den, det går inte
att ta fel på att det är den, som bott
i väggen på min balkong

Min stora vackra humla lever, har hittat
sig en ny plats att bo på, så glad jag blev
när jag såg den , min stora lilla vackra
humla

anits 8 juli 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-08 14:03



Bookmark and Share


  Maria T
En fin dikt till din vackra humla
2008-07-09

  Larz Gustafsson VIP
Se upp med humlan!
Deras "bett" är värre än getingarnas.
Minns då jag hade en humla innanför skjortan en gång...Den brände till ordentligt.
2008-07-08

  inutimonster
åh, den här texten får mig att minnas min farmors "hushumla" som åkte in och ut genom balkongen och landade på inomhusblommorna. den satt till och med på hennes hand. om det bara var en har jag ingen aning om men sött var det.

getingar däremot... jag har en getingfobi så stor att ingen tar mig på allvar.
2008-07-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP