Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det finns människor som ska ha reda på allt jag orkar inte med det ska jag behöva flytta nej aldrig


NYFIKENHET

Glad och lycklig går jag nedför trapporna
dörren står öppen mot sommaren

Ute på bänken sitter damen som bor under
mig, och hennes granne sitter bredvid, hör
dom prata och skratta när jag kommer utför
trappan

En av hemsamariterna har slagit sig ner
och sitter och pratar med de två damerna
som har varsin glass som de sitter och slickar


Jag hejar glatt på dom när jag kommer ut
på gården, hemsamariten hejar glatt tillbaka

Dröm om min förvåning, från damen eller rent
ut sagt (kärringen), som har sin lägenhet
under mig, får jag en blick som kan döda

Hon muttrar något som jag inte hör, hennes
stickande svarta ögon var hemska att se

Hon är så nyfiken vill säkert veta var jag varit
men det tänker jag inte berätta för henne
hon har inget med mig och mitt liv att göra

Orkar inte med människor som hon, som ska
ha reda på allt vill veta allt

Sprider rykten om människor hon inte känner
hoppas ingen lyssnar till henne

En man i huset har varit borta en längre tid
hon satte igång rykten som inte var sanna
har hört honom när han varit hemma över
en natt

I natt kom han hem, i morse stod husbilen
ute på vägen, husbilen som han haft hemma
här städat och putsat på

Inom mig hoppas jag hon förstår att inte dra
några slutsatser om något hon inte har en
aning om

Det är så synd att behöva smyga, för att
man inte vill möta denna så otroligt nyfikna
dam

anits 25 juli 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-07-25 16:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, du har det inte helt lätt med din granne. Undrar vad hennes problem består av?
2008-07-25

  Gunwale VIP
Blir allt liv så här om det får tråkas ut...? Skvallerfaran bakom ett hörn alltför nära dig. Hemsamariten är på jobbet, så hon uppför sig. Hennes situation är positiv. Ska även hon en dag...? Hu!

Grannkvinnan är kanske ledsen att behöva vara "en som behöver hjälp". Vill dra ner andra lite (för att få "eländessällskap"?) ? Undrar just förresten vad man kan dra för slutsatser om någon som åker bort ett tag...??!! I af så känner väl alla igen detta, det är nog Allmänmänskligt. Och hur i all världen kommer det sig?
2008-07-25

  Larz Gustafsson VIP
Som alltid: utomordentligt fin bild!
2008-07-25

  Larz Gustafsson VIP
De tål inte att andra är lyckliga p g a att de är bittra själva.
2008-07-25

  Josef Ahl
Levande !
2008-07-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP