Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tredje gången i år jag kunnat njuta känna stillhet och ro ute på min balkong


MIN BALKONG EN OAS

Min balkong är en oas, där jag kan njuta
andas in dofterna av alla blommor alla
kryddor som sprider en sådan underbar
doft bara jag nuddar vid dom

En lång stund har jag kunnat njuta ta till
mig av sommarens alla dofter, lyssnat till
tuppen som gal några hus längre ner på
vägen

Jag har suttit med min kaffekopp i handen
blundat, drömt mig bort längtat efter dig
min vän

Det har varit så lugnt så skönt, utan min
rökande granne och hunden som jag tycker
så synd om, när han gapar och skriker till
den, som säkert inte förstår varför husse
är så arg

Min kamera har fått göra rätt för sig i dag
när många bilder jag tagit på min blommande
balkong

Jag har hört en häst gnägga någonstans, hört
barnens glada skratt, när jag sett ner på
vägen har många kommit cyklande med
sina badkläder på pakethållaren eller i en
kasse på styret

Ja i dag har jag verkligen fått njuta av sommaren
på min egen balkong, tyvärr är dom dagarna
lätt räknade, när min granne inte kan ta någon
hänsyn till oss som är allergiska mot cigarretter
och dess dofter

anits 26 juli 2008






Fri vers av anits VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-26 15:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Livskvalité.
2008-07-26

  Larz Gustafsson VIP
Det där du skrive om nu mår man bra av.
2008-07-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP