Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
åska blixt och dunder gillas inte av mig, men luften blir skönare


ÅSKA OCH REGN BLIXT OCH DUNDER

Jag gick efter vägen, drömde mig bort
mina tankar var hos dig, såg inte tänkte
inte på molnen som tornade opp sig runt
om

Plötsligt kände jag hur vinden tog tag i mig
då först då såg jag upp, mina steg blev raskare
ville hinna hem före regnet och åskan jag
hörde mullra i fjärran

Hem hann jag och väl innanför dörren såg
jag den första blixten, alla kontakter allt
som jag vet kan förstöras av åska blixt och
dunder, det var redan urdraget innan jag
gick ut

Så kom regnet luften kändes en aning bättre
lite lättare att andas, blev helt plötsligt så
trött, måste lägga mig en stund

Somnade gjorde jag en lång stund måste
jag ha sovit, det upptäckte jag när jag såg
på klockan, var säkert trött när det inte gick
att sova så bra natten som var, eftersom
värmen i sovrummet höll mig vaken länge

När jag vaknat ordentligt kändes allt lite
bättre, men en sak såg jag genast när jag
kom ut i hallen, jag hade inte stängt dörren
ordentligt olåst var den också

Jag såg mig om, mina tankar kom har någon
varit inne när jag sovit, kunde inte se det
vaknar av minsta ljud så det skulle jag ha
hört

Nu är natten här igen, varmt är det i mitt
sovrum trots att jag har korsdrag och fläktar
i taket som blåser kallt och skönt

Det är bara att gilla läget, nu när äntligen
sommaren är här, tids nog får vi både höst
och vinter, då kan det vara skönt att tänka
tillbaka på varma sommardagar med regn
åska blixt och dunder någon gång




Fri vers av anits VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-07-28 00:19



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Värme ger blixt
och dunder det
är ett under
att man inte
går under!
Härligt beskrivet!
**************
2008-07-29

  Michaela Dutius
Ja det är så att man får ta det onda med det goda....åska och blixtar hör till- men inte är de trevliga
2008-07-29

    Ken Cassel
Instämmer med föregående talare
Så vackert
Och grattis till nomineringen

Kramar i massor
2008-07-29

    sajo
Så vackert skrivet om åskan och regnet. Det rensar luften och även fast jag är rädd för åskan så får din text mig till att känna lugn ändå. Att dra ur sladdar för att vara rädd om elapparater det gör jag med.

Fin läsning.
2008-07-29

  Elaine.S VIP
Så bra och levande beskrivet...
2008-07-28

  Bibbi VIP
Du är helt otrolig på att levandegöra och berätta.
Applåd!
2008-07-28

  Larz Gustafsson VIP
Ibland måste det få ladda ur så att luften rensas.
Och de som kan väder säger ju att åskväder är ett resultat av höga temperaturer.
Skönt att du hann in i alla fall.
2008-07-28

  Josef Ahl
Sprudla sprudla...
det var länge sen vi såg ett mirakel...
sprudla sprudla vännen...
vi blir förstummade
fast din penna är språkens orakel !
2008-07-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP