Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vaknar till ännu en solig och varm morgon


EN NY MORGON EN NY DAG

Åter igen en dag när solen väcker mig
med sina strålar, som skiner i mitt ansikte
mina ögon

Ser ut genom fönstret på en himmel som
är blå, med slöjmolnen som dansar runt
på himlavalvet

Glad att vakna till en ny dag, men ack så
trött är jag, värmen i mitt sovrum har hållit
mig i sitt grepp även denna natt

Låg i natt i mörkret såg ut genom fönstret
mina tankar var då, så mörkt det är tyckte
det var nyss hela nätterna var ljusa

Låg i min säng och såg hur natten började
bli dag, såg den grå mulna himmlen börja
ljusna och bli blå med lätta tunna moln

Kände tröttheten ta överhand och jag somnade
till slut av utmattning, så vaknar jag av solen
som värmer så skönt denna måndag morgon

Stiger upp ser ut genom fönstret, av regnet
som kom i natt, syns bara en liten vattenpöl
på vägen, annars kan jag inte ens ana att ett
stilla regn föll i natt

Ute på balkongen kan jag se regndropparna
likt silverkulor ligga kvar på balkongräcket

De blommor som regnet kommit åt ser fuktiga
ut av de vatten de fick i natt, allt är så tyst
så stilla, jag njuter av morgonen som kommer
till mig denna den sista måndagen i juli månad

anits 28 juli 2008








Fri vers av anits VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-28 07:08



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Exakt så där är det för mig också.
Applåd!
2008-07-28

    ej medlem längre
Det gäller att ha förmågan att kunna njuta av livet och det som finns omkring en. Du tycks ha den förmågan.
2008-07-28

  Larz Gustafsson VIP
Tragiskt att juli går mot sitt slut.
Augusti är lite svår, tycker jag.
Som en inkörsport mot mörkret.
2008-07-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP