Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen till vila

Om visste jag vägen till vila
den vägen den ville jag gå;
När ångesten svänger sin bila
och världen blir svår att förstå.

Jag spörjer min levande gåta
som höljer mitt flyktande jag.
Min väntan, vad har den att båta
när ensam jag slutar min dag?




Fri vers av Erik L
Läst 714 gånger och applåderad av 36 personer
Publicerad 2008-07-28 23:23



Bookmark and Share


    glasa VIP
Jag tycker verkligen om
det
ohöljda!!!
det nakna ömtåliga
sköra
som att få skåda genom trollsländevingar.
Din skälvande genomlysta glittrande fråga
över
skapelsevattnen.
2008-08-17

  Lejonhjärtas poesi
Härlig poesi, så följsamt rimmat!
2008-08-05

  devilsangel
Fylld av stark vemod genom varje ord...smärtsam men väldigt vackert skrivet
2008-08-03

  Lena Renman
Smärtsamt och vackert på samma gång med din ton, rytm och förmåga att fånga de stora frågorna i få ord som dessutom rimmar. Väl diktat och grattis till mest bokmärkt.

Lena
2008-08-03

  Thommy
Bra text med vackert vemod.
2008-08-03

  Ulf Lagerholm
enmycket vacker och rytmisk slinga som för tankarna till de riktigt stora i vår dikttradition
2008-08-03

    snöö
Här har du fångar djupa tankar om livet. Svåra och vemodiga. En bra dikt som känns att läsa. Och så gillar jag ju fin rimmade text också.
2008-08-03

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Vemodig och vacker
2008-07-31

  lyckeli
Detta är en text som fick mig att nicka medhållande och "humma"......
2008-07-31

  Maria Zena Viklund
fantastiskt vackert, applåder!
2008-07-30

    Bodil Sandberg
Helt suveränt Erik..älskas..applåderas..sparas!!!
2008-07-29

    JJ VIP
Väldigt, väldigt vemodsvackert! Gillas verkligen! Mvh. JJ.
2008-07-29

  Lyckohäxan Enediel
En väldigt skör och bräcklig ton i den här som gör att den blir såååå otroligt fin!
2008-07-29

    ej medlem längre
Grattis Erik!! Äntligen en läsvärt text!:))
2008-07-29

  Bibbi VIP
Håller med Ulla tilemo här.
Applåd och bokmärke.
2008-07-29

  aol
som sagt sista versen så är vi alla så ensamma i oss själva
2008-07-28

  aol
suverän tänkvärd poesi vilket djup vilket rim bravo
2008-07-28

    ej medlem längre
Underbar!! Vilken flyt och så melodiös...*L*
2008-07-28

  -Ulla Tilemo- VIP
Din ton påminner om Dan Anderssons.....vemodsvackert
2008-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L