Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att stå och njuta på balkongen var alldeles underbart


I MÖRKRET PÅ BALKONGEN

Det är fortfarande varmt, inte så mycket ute
på balkongen, som i mitt sovrum där det ännu
är tjugonio grader varmt

För att svalka mig gick jag ut på balkongen,där
luften var sval och skön

Många röster hördes i natten, glada skrattande
människor som var ute tog en promenad i den
sena kvällen

Hästen på andra sidan vägen hörs gnägga, den
hörde säkert människorna som gick vägen fram

Någonstans längre bort hörs en hund ge ifrån
sig ett skall, en moped kommer åkande på vägen
lite för många är dom som åker på den, tre stycken
två har hjälm en är utan, där jag står kan jag
inget göra,och vad skulle jag göra?

Det är första gången som jag en sen kväll står
på balkongen, tar in allt jag känner och ser, det
är lite magiskt mörkret har fallit, ser hur lampor
har tänts i husen runt om, hos någon i vårt hus
kan jag höra att en TV som står på

En lång stund står jag insuper allt lyssnar till
alla ljud, nattens ljud som kommer till mig, ser
kyrktornet med sin spira resa sig mot skyn

Svalkan gör mig gott, känns lite bättre inte så
kladdigt längre, går in stänger dörren om mig
en skön stund i mörkret på balkongen blev det
när kvällen övergick i natt

anits 29 juli 2008





Fri vers av anits VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-30 00:00



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En härlig hög-/sensommarkvällsupplevelse med en mycket snygg bild till.
2008-07-30

  Anders Nordlander VIP
Kan se det du skriver om, snyggt!!! Just dessa sommarkvällar är det precis så där magiskt!
2008-07-30

  Josef Ahl
Så levande du skriver !!
känns som att ja va med
2008-07-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP