Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ja...Vadå? Wiehe gjorde ju en som hette "Hemingwayland"...


LIEMANLAND

när jag skriver
att jag kämpar
emot gråten
anser många
att det är ett
svaghetstecken
sluta läsa då
min vän
du är förlåten
om du önskar
stämma just i
den här bäcken
det finns annan poesi
som stimulerar
som är uppbygglig
och roar dig rentav
för herr gustafsson
är alltid deprimerad
lika inbjudande
som en öppen grav
när vi så har klargjort
våra positioner
så att vi kan veta
var vi har varann
kan jag än en gång
uppstämma samma toner
som just komponerats
i en ensam man
en som icke slåss
mot valserna som smäktar
som helt sonika ger upp
och sen sveps med
av den kalla vind
som sliter hårt i träden
på en ödslig, mörk
och livsfientlig hed
när nu regnet piskar
takåsar och pannor
i en stad där många
bittra tårar fällts
får jag utstå
förebråelser och bannor
det är priset som betalats
när det gnällts

LARZ GUSTAFSSON

080803




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-08-03 12:10



Bookmark and Share


  Rasmuslina
Härligt flyt. Höll andan och väntade på en punkt men texten bara fortsatte växa framför mina ögon.
Tycker om uttrycket; lika inbjudande som en öppen grav
så inbjudande kan jag känna mig ibland...
2008-08-04

  Elaine.S VIP
"herr gustafsson" är inte alltid deprimerad...
2008-08-03

  mare VIP
....bra rader från ditt hjärta.........
2008-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP