Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Alltid på väg...


PÅ VÄG


ska vi kratsa glöd
ur eldar som har falnat?
ska vi värma upp
det där som nu har svalnat?
ska vi leta pärlor
och våga gå på djupet
pröva våra vingar
och kasta oss mot stupet?
finns det ett ljus
i en dyster natt?
är det vara fem
som finner en skatt?

vi är på väg
stillestånd är stagnation
alltid på väg
permanent revolution
ett liv på väg
minns lots hustrus grymma lott
vi är på väg
var rädd om livet som du fått

vill vi vända om
till nådens fröjdekälla?
Du, vår Herre, kom!
är ropet som ska gälla
tål vi himmelsk röntgen
och vill vi vara "nakna"?
finns det substitut för
den olja som vi saknar?
tio gick ut
bara fem gick hem
är du bara medlem
eller levande lem?

LARZ GUSTAFSSON 1994 (I presume




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-15 19:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En sporrande uppmaning... med talande klassiska liknelser.
2008-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP