Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


HASSE


ifrån bussen en dag
såg jag dig stå
du har blivit grå
men du brinner ändå
samma eld som då
när bland andra vi två
reste upp en barrikad
i denna underliga stad
du var modig och glad
vi var vildvuxna barn
men vi skulle ta stan
som en frihetens klan

vi är märkta för livet
av det Ord som står skrivet
i den bok vi har fått
vi vill leva och glädjas
åt himlaprinslivet
fast håret är grått
våra vägar har skilts åt
av dogmer och läror
så blev det en gång
men ett skördefält kallar
vi drar ut med skäror
och jublande sång

historien ska visa
vem som har gått vilse
i teologin
men elden Gud tände
i ditt och mitt hjärta
är helig och fin
två evangelister
i yttersta tiden
tvenne familjemän
som himlens rödgardister
snart avblåses striden
full fart in i evigheten!

LARZ GUSTAFSSON 080301






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-16 08:00



Bookmark and Share


  mare VIP
...härliga rader.......
2008-08-16

  Patrik M/nsson
Har sagt det förut men säger det åter, gillar skarpt den här och dina övriga texter dom känns väldigt färdiga.
2008-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP