Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag vill vara en glad björn som går i ide när höstmörkret faller och vakna igen när vårens strålar åter värmer...




Beundrar ödmjukt

Hyser stor ödmjukhet för dem som förlorat nästan allt, sina närstående och materiella ting och går vidare efter sorgen utan att fastna i den bittra bitterheten.. utan att utse någon annan till syndabock.. ser sina egna möjligheter.. som bestämmer över sitt liv och inte har behov av att bestämma över andras liv för att känna att de finns i sitt eget liv.

Varsamt delar de kärlekens glädje genom att se sina egna möjligheter utan att trampa ner andra för att själva synas. 

Inom sig fångar de det levande varat och delar med sig av kärlekens möjligheter, delar livet med värme och tillförsikt.

Gråter sorgens tårar och förmedlar glädjens skratt.

 

Fångar in självkänsla hos sig själva och delar med andra - sätter gränser i det som skadar dem - leva tillsammans och bygga goda relationer - utan energispill - tänker stilla... är dessa tankar kanske väl naiva... försoning och välsingnelse.. ord som tröstar när den nära känslosamma kärleken blir .... ordlös!

 

  

 




Övriga genrer av KristinaE
Läst 359 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-08-21 22:42



Bookmark and Share


  Ilona _L
Jaa, sån vill jag sträva mot att vara!
Fint skrivet!
2008-08-27

  Michaela Dutius
Just den som gått genom de djupa vattnen och kanske inte ens riktigt känner fast mark ännu är den som vet hur det känns och har nära till empati - ibland
2008-08-24

  ßluie VIP
Visst, förvisso... Men, det finns alltid ett men.

"jag vill vara en glad björn som går i ide när höstmörkret faller och vakna igen när vårens strålar åter värmer..."

Det är en djävla tur att det finns människor som har lite av allt och som törs sätta ner foten... annars skulle du troligtvis slava i en fabrik för fem spänn och inte ha tid till att vara deprimerad.

Att säga ifrån kostar, det är ofta en 'utgift' tvärt emot det du proklamerar - OK!?
2008-08-22

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Ja, sådan skulle man vilja vara själv... något att sträva efter.
2008-08-22

  Lejonhjärtas poesi
Du visar på skilda sidor av människans natur och jag förstår att du beundrar ödmjukt och vackert är det också!
2008-08-22

  Mats Henricson
Välvalt ! Balanserat ! Förståelsefullt !
2008-08-21

  Maria T
Ödmjuka, varsamma, stilla, vackra ord till tröst
2008-08-21

  thyra
En vacker hyllning till den ödmjuka människan. Fint skrivit!
2008-08-21
  > Nästa text
< Föregående

KristinaE
KristinaE