Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PÅ RÄTT SIDA OM STAKETET


det finns alltid de som står på vinnarnas sida
oavsett vilka vinnarna är
det blir enklast så
då slipper man att strida
och lida som man gjorde då och där
man vet hur det var
att vara utsatt och ensam
och där vill man inte hamna igen
fegheten gör en flockvarelse av mänskan
och harpaltar av till synes vuxna män


ger man sitt stöd åt de svaga
blir man en loser och hamnar också i minoritet
här gäller det att inta rätta poser
fast man känner sig som tintin i tibet
det elaka spelet fordrar goda miner
och lojalitet kan blixtsnabbt bytas ut
väljer man mellan knäckebröd och praliner
är valet lätt och spelet tar aldrig slut


men finner du det vara värt föraktet
att stå med dem som stämplas som patrask
blir du strax varse vilka som har makten
de reagerar aggressivt och raskt
då visar det sig om du pallar trycket
för där ditt hjärta är, där finns din skatt
en del kan gapa efter väldigt mycket
går upp som solen
faller sedan platt


LARZ GUSTAFSSON 30/9 2007




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-04 22:18



Bookmark and Share


  mare VIP
bravo Larz !!
2008-09-05

  Elaine.S VIP
Bra skrivet!!

Gillar allra mest hela sista stycket...mycket talande
och raden "för där ditt hjärta är, där finns din skatt"
är så fin ...
2008-09-05

  mellandigochmig
Väldigt fin, fastnade för den..
2008-09-04

  anits VIP
Så underbart bra skrivit
dom två sista raderna
dom gillar jag
2008-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP