Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NIO MILJONER


yttrandefriheten
inskränks mer och mer
bara paragrafer
så långt ögat ser
omyndigförklarad
av en maktelit
så ska svensken vara
mitt i släp & slit


och nio miljoner sjuka huvuden nickar snällt
vi har ju det så bra
och allting är så välbeställt
så varför ska vi klaga?
livet är ju skönt
motionera mera
och ät mera grönt


drogad med dokusåpor
och hollywoodideal
horder av njutningslystna
i pengagudens sal
nedsövd av glans och glitter
märker man inget alls
det är en ny sorts hitler
men samma gamla vals


när man förbjuder böcker
tidskrifter och musik
hamnar man i en värld som
är tredje riket lik
när oppositionella
stämplas som brottslingar
då är det rätt att fälla
vakttorn med din gitarr!

LARZ GUSTAFSSON 11/11 2005






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-06 08:10



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
"livet är ju skönt
motionera mera
och ät mera grönt

drogad med dokusåpor
och hollywoodideal"

Vi lever nu i Huxleys "Brave New World", alla ingredienserna finns här i vårt vardagsliv, från lyckodrogen till förtigandet och det repressiva förtrycket. Punktera lögnen! Ta din gitarr och fäll vakttornen! Någonstans ute i vildmarken existerar frihetens reservat!
2008-09-06

  Elaine.S VIP
Jo, man invaggas i nåt slags "vi har det ju så bra"
men det finns huvuden som inte nickar snällt...och även
om man nickar snällt så är man inte sjuk...snarare är
det nog maktlöshet man känner....

Bra text med mycket tänkvärt...
2008-09-06

  anits VIP
Fint skrivet om det som
tycks hända i vårt land
med alla nya paragrafer
2008-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP