Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Det är mycket vrede och protest nu, Gustafsson..." "Jaha...Och...?"


DE LÄRDES TWIST


vi ser hur allting rasat
som vi trodde på förut
ja, även vackra sånger
måste faktiskt ha ett slut
där gräshoppssvärmar härjat
finns det inget kvar att få
du står med dragen värja
men fäktar i det blå


det enda vi hör om är besparingsåtgärder
då vet gemene man att det är fara å färde
nu har man devalverat även människovärdet
och hur det ska bli se'n, ja, därom tvistar de lärde


när allt har blivit blaskigt
för att färgen tunnats ut
då flyter allt ihop och
luften slutar dofta krut
med knytnäven i fickan
och mössan i din hand
du bär på slitna drömmar
i bingolottoland


då alla vilda toner
bytts ut mot schlagerskval
så lämnas fältet fritt för
bert karlssons karneval
där vissa blir idoler
och andra trampas ner
där djungelns lagar råder
och mycket vill ha mer


det är en märklig tid som
vi tvingas leva i
ett fåtal reagerar
de flesta låter bli
det är ju alltid enklast
att hålla låg profil
så garden måste sänkas
och sen blir man servil


LARZ GUSTAFSSON november 2005





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-06 08:27



Bookmark and Share


  mare VIP
..sanna rader om livet..........
2008-09-06

  Måna N. Berger
"med knytnäven i fickan
och mössan i din hand
du bär på slitna drömmar
i bingolottoland"
När folket har knutit nävarna i byxfickan för länge och stått med mössan i hand tröttnar de! När de blir tillräckligt många. Då gör de uppror.

"då alla vilda toner
bytts ut mot schlagerskval
så lämnas fältet fritt för
bert karlssons karneval"
Ja fy fan!
2008-09-06

  madigan
Imponerande!
2008-09-06

  Elaine.S VIP
Ord som bränns med sitt budskap,du
har fångat något väldigt bra här...
situatuationer och texten doftar av krut
och starka känslor....
2008-09-06

  anits VIP
Så sant det är det du
skriver om här
2008-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP