Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SMULTRONSTÄLLE

du är som ett smultronställe
fast hösten har kopplat grepp
när sorgen har pryglat sönder
min ryggtavla med sin käpp
då smeker du varsamt balsam
med omsorgsfullt hjärtas hand
då lockar du mig tillbaka
till leendets ljuva land

mitt strå fylls av dina smultron
jag njuter dess söta smak
i tider av ingenjörskonst
som tyder på dålig smak
bär du bud om bättre dagar
där fredsduvan bygger bo
på vindpinad kust du lämnar
ett skyddsrum av lugn och ro

LARZ GUSTAFSSON

080907




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 697 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-09-07 10:32



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Det finns en mjukhet i denna som bara smeker mina ögon. Vackerhet i varje rad/B
2008-09-09

  Måna N. Berger
Bland "de fem" - igen! Välförtjänt! Grattis! :)
2008-09-08

  Fånga dagen
vackert poem :) smulton mmm
2008-09-08

  Josef Ahl
Riktigt underbart !
2008-09-08

  Måna N. Berger
Hur har jag kunnat missa den här? Så ljus och hoppfull. Smultron står i mina associationer för barndom och sommar, sol och söta lyckostunder, smultronställe står för hjärtats hemliga gömma.
2008-09-07

  Leif Furstedt VIP
Inte mycket annat att säga, än att du har gjort det, en vacker skapelse i ord och ton.
Stiligt...
2008-09-07

  Patrik M/nsson
Du har haft en produktiv helg kan jag se :-)
kul läsning att sätta tänderna i...
2008-09-07

  anits VIP
En underbart vacker dikt
som andas ljus och värme
2008-09-07

  mare VIP
så poetiskt vackert du skriver....romantisk skön..
2008-09-07

  Elaine.S VIP
En underbart vacker dikt som
lämnar kvar doft och varma känslor...
2008-09-07

  nina DeBono
Smultron, så som livet borde smaka varje dag!
// nina DeBono
2008-09-07

    Vickin
Sicken fin... gillar sättet du "nämner" smultron på, jättefin!
2008-09-07

  madigan
Vackert!
2008-09-07

    Bodil Sandberg
Dina ord smakar sannerligen också som smultron Larz..vackraste kärleksdikt!!!
2008-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP