Foto: Tony Eriksson, Valbo" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Tony Eriksson, Valbo


SANN SEGLING ÄR DÖD


med vinden i ryggen
och seglen i topp
jag seglar mot söder
till toner av pop
palett, duk och pensel
ett skrangligt staffli
en skatt i min ränsel
hur fri kan man bli?


jag såg en man på banken
han bodde på en båt
och visst kan blotta tanken
så här långt efteråt
i viss mån appellera
men äventyr på sjön
blir faktiskt aldrig mera
än en fantastisk dröm


landkrabbans historia
en dyster exposé
och ingen hjältegloria
att briljera med
mycket snack, lite verkstad
det blir enklast så
kanske på sin höjd ett
dopp i böljan blå


drömmens vackra farkost
lägger ut igen
och destinationen:
storbritannien
kanske vilda irland
med dess tuffa kust
där är dansen frihet
där är livet lust


livet måste levas
hett och intensivt
annars kan det kvävas
falna successivt
livet är balansgång
mellan dikena
hårda kollisioner
mellan rikena


LARZ GUSTAFSSON 060625




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-09-13 08:39



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Trist bara att en del inte tål att jag hamnar här.
Jag har aldrig fått den här placeringen en enda gång utan att det blivit bråk.
Alltid någon som skall mucka.
2008-09-15

  Marreb
Snyggt!
2008-09-15

  Måna N. Berger
Placering bland de fem - igen! Grattis!
2008-09-15

  Anders Nordlander VIP
GRATTIS till placeringen!
2008-09-15

  Betlehemsstjärnan VIP
Underbart diktat...får mycket fina bilder/B
2008-09-13

  Fokus
Var just detta jag behövde läsa denna vackra morgon när solen skiner och skatterna står i skogen och bara väntar på mig.
2008-09-13

  Havanna
Bra denna.Gillar!
2008-09-13

  Daniel_78 VIP
mein herr. najs!
2008-09-13

  Inkarasilas
Underbart för fan, vimsar runt med kaffekoppen och skriker Hissa segel! och det ösregnar men vad spelar det för roll, blev inspirerad och proppar i mig sjösjuketabletter a la Landkrabba, mucho bra dikt.
2008-09-13

    sajo
Längtan uppstår genast till vår sommarstugan och dess vackra omkringliggande sjö. En text jag gillar. Applåder du får.
2008-09-13

  Elaine.S VIP
"livet är balansgång
mellan dikena
hårda kollisioner
mellan rikena"

Det där var sanna ord, Larz!!
och däri ligger hela kampen
2008-09-13

  lyckeli
Fick mig att längta ut på sjön...
2008-09-13

  Måna N. Berger
Sant, livet ska levas hett och intensivt! Sjösätt drömmens skepp!
2008-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP