Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


REZILLOS OCH PORTELLO

stolt och med högburet huvud
skrider hon fram genom stan
sänder ut söta signaler
jordgubbssylt och marzipan
ännu en prydnad för sverige
skapad, designad av Gud
just när vår härliga sommar
står i sin grönaste skrud

svartsminkad, leende, gåtfull
halsar mousserande läsk
visst vill man ha lite sötma
när världens smak är så besk
rockflickor satt vid fontänen
röd ros och svart poesi
påminde mig om min ungdom
som ack så snabbt drog förbi

glorian har hamnat på sned nu
kanske behövs det ibland
dessutom får ingen släcka
konstens romantiska brand
rufsig och vildvuxen, kanske
tilltufsad av tidens tand
sårad med blödande hjärta
seglande mot himlens strand

rezillos och portello
en solig junidag
motello och rebeller
begär
passion
behag
det söta och det salta
en konstig kollision
på båda sidor haltar
en vilde utan vision

LARZ GUSTAFSSON juni 1999




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-16 07:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP