Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MYSTERIER

det finns mysterier

jag aldrig vill tränga in i

men du är inte ett av dom

det finns människor jag

aldrig satt mig in i

eller frågat varifrån de kom

jag har funderingar jag

knappt vågar yppa för dig

du kanske skulle få panik

du breder ut dig som en

mystisk kontinent framför mig

outforskad, vild och unik

i skolan fick jag lära mig

att jag var udda

det framgick med all önskvärd

tydlighet

inte "profet" som en muhammed

eller buddha

nej, snarare som tintin i tibey

nu ligger du här

som en utmaning, en färgilm

du övertäcker kosmos med din kropp

ditt venusberg har blivit till

för att bestigas

men för en hackkyckling finns inget hopp

LARZ GUSTAFSSON

080917




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-17 18:05



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Mycket fin dikt! Och.. om den fula ankungen kunde bli en svan så kan väl hackkycklingen bli en örn? Eller en dristig korp...
2008-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP