Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SLAGNAS SÅNG

 

 jag såg livet komma

 jag såg livet gå

 jag såg livet smeka

 jag såg livet slå

 står här mitt i livet

 undrar hur det går

 smekningar har upphört

 livet bara slår

 klockan tickar tisdag

 klämtar höst och död

 faror lurar alltid

 sopar undan stöd

 faror och falsarier

 farlig fantasi

 skumma seminarier

 bakom draperi

 kvinnan som en snara

 snaran som ett hot

 saknad som en smärta

 vem är med och mot?

 kyssar som en saga

sagor föder död

 döden föder frihet

 längtan alstrar glöd

 höstens stränga kyla

 solens milda ljus

 ge mig bara husrum

 värme i mitt hus

 ge mig flera filmer

 i en ständig flykt

 morrison och kilmer

 vad känns tröst och tryggt?

 linas sköna psalmer

 frihet från all skuld

 kaliforniens palmer

 kaliforniens guld

 jag ser livet strömma

 hastigt som min flod

 jag vill sluta drömma

 drömmar är mitt blod

 står här mitt i livet

 spetälsk eller ren

 växelvis ett helgon

 växelvis obscen  

LARZ GUSTAFSSON   080923




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-09-23 12:00



Bookmark and Share


  Svartsilver
Fantastisk!
2008-09-24

  mare VIP
mycket bra skrivet....liv av känslor..
2008-09-24

  anits VIP
Vemodigt sorgset och mycket
starkt att läsa
2008-09-23

  madigan
Så stark! Och sorgset!
2008-09-23

  Elaine.S VIP
Livets balansgång, där även hur och vilka vi är
kan bjuda på en inre kamp..
2008-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP