Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tidig fredagmorgon den sista i september


ÄNNU EN MORGON

Ännu en morgon har jag fått, vaknar tidigt,
ser ut genom fönstret, ser hur den nya dagen
börjar gry

Ligger kvar i sängen, vill inte gå upp, allt känns
så overkligt, men upp måste jag gå, det är idag
som jag har tvättstugan

Ser ut över omgivningarna, idag syns ingen dimma,
himlen är inte så blå som den varit tidigare i veckan

Går ut på balkongen, trots att det är lite kyligt, det
är skönt att stå dra in alla höstens dofter, känna
lugnet och stillheten i den tidiga morgonen

Ser på mina pelargoner, snart måste jag ta in dom,
men hur jag ska förvara dom det vet jag inte,
inte ännu i allafall

Jag går in, dricker en kopp kaffe,innan det det är
dags att gå nedför alla trapporna till tvättstugan

Ja, så började jag min morgon, den sista fredagen
i september månad


anits 26 september 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-09-26 09:08



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Jag älskar dina bilder - både de fotografiska och de som framträder i texten.
Jag älskar mornar, när man får ligga kvar och titta ut genom fönstret.
Allt gott till dig
M
2008-09-26

    sajo
Dina ord andas frid. Applåder.
2008-09-26

  Elaine.S VIP
Just det där med att "dra in alla höstens dofter och känna lugnet"
fyller även mig med ett lugn, stillheten känns i dina ord...
2008-09-26

  Larz Gustafsson VIP
Fridfullt.
Och en rysligt grann bild!
2008-09-26

  Ann-christin
Fin dikt som du skrivit :-)
2008-09-26

  Sladjana Zubcevic
Vackert skrivet, min vän.
2008-09-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP