Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så ljuvligt att se mörkret skingras och natten över gå idag


NATTEN HAR ÖVERGÅTT IDAG

Nattens mörker har släppt sitt tag om mig,
dagen börjar sakta gry, genom fönstret kan
jag se, hur solen börjar tränga igenom molnbanken

Solens strålar gör att ett underbart skimmer,visar
sig i trädens vackra färger när strålarna träffar
alla de olika träden

På gräsmattan sitter fåglarna i flockar, så helt
plötsligt, flyger alla iväg, störda av någonting,
men strax är dom tillbaka, det är säkert det
nyklippta gräset som lockar, med alla insekter
och maskar som gräset döljer

Allt tyder på att nu är hösten här, naturen
ändrar sig dag för dag, färgerna blir starkare
vackare hela tiden

Med kamerans hjälp, går jag ut tar bilder, som
när vintermörkret tar sitt grepp om mig, tar jag
fram bilderna, drömmer mig tilbaka, till våren,
sommaren och hösten

När november med sitt mörker kommer, min själ
törstar efter ljus och värme, tänder jag mina ljus,
ser på bilderna jag tagit, för att då orka lite till

anits 27 september 2008





Fri vers av anits VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-27 09:56



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Fint skildrat..och visst är sol och höst med hög luft
något som kan vara verkligen härligt...
2008-09-27

  Larz Gustafsson VIP
Det finns en tröst i själva gryningen som sådan.

Praktfull bild!
2008-09-27
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP