Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den kommer emot mig lukten, den är fruktansvärd, det luktari nte avlopp, det luktar sur fisk, suretrömming


DET LUKTAR SKUNK

Jag känner mig utestängd,
ja utestängd

Kommer hem, känner doften,
vad är det nu,har den gamla
damen stopp i avloppet

Går uppför trappan,nu känner
jag, det är inte stopp i ett avlopp,
det luktar sur fisk, surströmming

Öppnar min dörr, stanken som
kommer till mig, är fruktansvärd

Jag plockar upp det jag handlat,
stoppar in det,där det ska vara

Skickar ett sms till hyresvärden,
elementet i köket blir inte varmt

OCH DU

Vill du komma och känna, hur det
luktar i trappan och min lägenhet

Det dröjer en stund, så kommer
ett svar, jag kommer och hjälper
dig i morgon, inom mig känner jag,
är lukten kvar då?

Så går jag ut på balkongen, börjar
städa undan blommor som inte
är vackra, pratar högt för mig själv,
jag är arg, fruktansvärt arg

Jag sopar, lägger allt skräp i en
kasse, så öppnas ett fönster, det
är min granne och väninna, vi ser
på varandra, ruskar på våra huvuden

Det är vår nyfikna granne, under mig
som har surströmmingsfest, ingen
hänsyn tar hon till andra, vår kära
områdespolis

Äta skulle jag göra, när jag kom
hem, matlusten och aptiten är helt
borta

Vi bestämmer oss, min vännina och
jag, vi åker till pizzerian, där vi äter
sallad, slipper lukten av sur fisk

Miljön, atmosfären är lugn skön, vi
sitter länge och äter, bråttom har
vi inte, den stanken som var, den
försvinner inte första taget

Till slut åker vi hem, med förhoppning
att den värsta lukten skulle vara borta

anits 2 oktober 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-10-03 00:04



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Förlåt ... men jag äääälskar surströmming! (Som inte är rutten, utan jäst, precis som surkål, surdegsbröd och annat som börjar med sur...). Har ätit surströmming i 40 år i hyreshus och ändå varit vän med alla grannar. Men om jag kan, äter vi det på landet, för i fall det finns de som inte gillar doften.

Mmmm, vad jag blir sugen!

Kram
2008-10-03

  stenhur VIP
Jag kan bara komplettera med en liten iakttagelse. Ibland säger folk Det smakar bäver. Jag här ätit bäver. Det var jättegott.
2008-10-03

  Bibbi VIP
Jag kan bara säga usch och fy!
Man bör bo i eget hus för att äta sånt.
Applåd för beskrivningen!
2008-10-03

  Mr Lindemann VIP
Uschm, ja!
Ingen lätt lukt att tampas med
2008-10-03

    Maria Malm
Lukten är speciell, man måste självklart ta hänsyn till sina grannar.
2008-10-03

    sajo
Ja det luktade hemskt. Undrar fortfarande hur man kan få äta utan att informera grannar först. Kanske en fråga för hyresgästföreningen?? Men salladen var god.
2008-10-03

  ospray
ja den lukten är inte att leka med
2008-10-03

  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar surströmming.
2008-10-03

  Angeldust
prata om aptitdödare urk urk ..tur det finns pizzerior /kram hoppas odören är borta nu.
2008-10-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP