Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
blåst ett kallt regn, byts ut mot glädje och värme i kyrkan, sedan kyrklunch med värmande soppa


PÅ VÄG TILL KYRKAN OCH REGNET DET ÖSER NER

Ser ut genom fönstret, regnet öser verkligen ner
tänker, tanken, ska jag ta bilen eller gå till kyrkan

Jag bestämmer mig för att gå, bilen är kall, hinner
inte bli varm på den korta vägen till kyrkan

Regnet öser verkligen ner, där jag står utanför
porten,till huset där jag bor,fäller upp mitt paraply,
så börjar jag gå

Blåsten och regnet tar i, har svårt för att hålla mitt
paraply, så dyker den upp mellan trädstammarna,
kyrkan

Så skönt det var att få komma in i värmen, möta
alla glada människor, känna värmen och samhörigheten

Flickkören sjunger många vackra sånger, dom är
duktiga, sjunger till och med i stämmor, så härligt
att få lyssna till

Så händer det, ljuset tränger in genom fönstren,
solen försöker att bryta igenom molnbanken, det
känns skönt

Flickkören sjunger sin sista sång, så är Gudstjänsten
slut. alla hälsas välkomna till församlingshemmet
på kyrklunch

Jag vet inte hur jag ska göra, väl ute på kyrktrappan,
känner jag regnet igen, det är kallt och ruggigt, så
jag väljer att följa med

Det blir en trevlig samvaro, kring den varma goda
soppan, med småprat om allt som händer och sker
i världen och i vårt lilla samhälle

Allt avslutas med kaffe och kaka, innan vi går
var och en hem till sitt, för att fortsätta sin söndag,
och vad den har att ge

anits 5 oktober 2008






Fri vers av anits VIP
Läst 385 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-10-05 14:19



Bookmark and Share


    sajo
Vilken härlig gemenskap och underbar atmosfär att få vara med att dela. Inse att man är med i ett sammanhang. Du skriver så otroligt bra. Applåder.
2008-10-05

  Annette Andersson
Dina ord berättar om en fin varm och frivillig gemanskap - vackert!
2008-10-05

  Larz Gustafsson VIP
Även om jag är skeptisk till Svenska Kyrkan så är det ju just så församlingsgemenskap skall vara.
2008-10-05

    Madeleine Ågren (Maduska)
Skön gemenskap gosigt skildrat. Som vanligt "är man där" när du skriver.
2008-10-05

  Michaela Dutius
En vacker dikt om gemenskap som får en att vandra genom regnet för att nå den!
2008-10-05

  Sladjana Zubcevic
"Så händer det, ljuset tränger in genom fönstren,
solen försöker att bryta igenom molnbanken, det
känns skönt"
Vackert skrivet, min vän.
2008-10-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP