Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett obehagligt möte på min väg hem


PÅ VÄG HEM FRÅN KYRKAN

På väg hem från kyrkan, mötte jag en man,
han undrade om jag kände igen honom, det
gjorde jag inte

Ha sa, jag känner dig, du bor där, säger han
och pekar på huset, där jag bor

Jag förstod ingenting, hade aldrig sett mannen
tidigare, mannen väckte obehag hos mig

Jag är hos en kompis, han bor där i samma hus
som dig, jag fortsatte gå, han gick bredvid och
ledde sin cykel

Mannen var inte nykter, hans blick flackade runt,
så såg vem hans kompis var, det var mannen
som tidiga mornar, cyklar till macken, kommer
tillbaka med en kasse, hängande på styret, vad
det är i den kassen, vet alla som bor här i hans
närhet

Mannens kompis kom ut ur porten, pekade
på vägen, tog sin cykel och åkte

Vi ska till pizzerian och ta en öl, så får det bli
samannen, och började gå ledande sin cykel
uppför backen

Mannen som sa sig känna mig, gick åt ett håll,
hans kompis cyklade åt det andra, såg efter mannen,
där han gick och ledde sin cykel, han mådde inte
så bra

En öl skulle dom gå och ta, gick åt var sitt håll,
till var sin pizzeria kanske, som det verkade

Det finns ju två pizzerior, en i var ände i vårt
lilla samhälle

anits 12 oktober 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-12 21:19



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Så du blev uppvaktad...

Jag förstår emellertid att sådant kan väcka olustkänslor. Han menade dock säkert inget illa.
2008-10-12

  Sladjana Zubcevic
"Jag förstod ingenting, hade aldrig sett mannen
tidigare, mannen väckte obehag hos mig"
Bra skrivet, min vän.
2008-10-12

  Kalle.O
Snurrig situation som känns igen tyvärr....
2008-10-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP