Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ISHAV

jag har mitt eget hav

utan hamnar

min destruktiva filosofi

och här finns bara

sådana famnar

som djupet plägar

mätas uti

i denna känslomässiga

istid

är landstigning en

omöjlighet

här omges jag av

isflak och kristid

till synes i all

oändlighet

vem dömde mig

till min isolering?

vem sänder nordans

iskalla pust?

vem gav mig denna

prioritering

att ständigt spana

efter en kust?

förgäves söker frusna

en fristad

en eldstad eller

bara en stad

där någon säger:

"roligt att se dig!"

och dessutom är

uppriktigt glad

farväl då

tonårsdrömmar jag hade

och tanken på en

ljus morgondag

adjö till allt som

värmde och gladde

och stöttade en

stapplande svag

nu återstår en

resa i kölden

med saknad som min

ständige gäst

jag kastar både

svärdet och skölden

det blir min allra sista

protest

LARZ GUSTAFSSON

081016




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-10-16 20:21



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Jag blir så berörd av dina ord. Dina ord sprider då värme att tina ett kallt ishav. Tack för att du finns!!/B
2008-10-17

  Måna N. Berger
Jag är glad att du finns. Värme från mig till dig, vännen!
2008-10-16

  Patrik M/nsson
oj så mörk dikt.
vill nästan fråga hur du mår:-)
naturen är ett bra verktyg att använda för att beskriva ensamhet eller saknad och dina rader flyter fint med en alvarlig ton.
2008-10-16

  Elaine.S VIP
Så mycket kallare allt känns när frusenhet
inte hittar någon värme , Det är en kyla
som biter sig fast och håller allt i ett fast grepp..

Dina ord känns att läsa Larz!!
önskar dig värme...
2008-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP