Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
igår var det en underbart vacker dag


EN VACKER HÖSTDAG

En vacker höstdag, varför stanna inne,
det har varit en kall natt, det ser ut att
bli en vacker lördag

Jag går ut, för att sätta i gång motorvärmaren,
tänker ta bilen ut till skogen, plocka lite ljung
och grankvistar till min balkong

Så är jag redo för min biltur och skogspromenad,
det är ett helt underbart höstväder, solens
strålar, lyser på mig från en molnfri himmel,
känner hur solen värmer mig, genom bilens
fönster

Färgerna de blånande bergen, som jag ser
långt framför, sjön med sitt glittrande vatten,
gör att det känns ljuvligt skönt inom mig, glad
jag tog mig för med att komma ut

Stannar till nere vid sjön, vill försöka fånga det
glittrande vattnet, på en bild, så var det där med
kameran, den ligger kvar hemma, minns inte om
jag tog fram den heller, tar till mig allt det vackra,
låter stanna inom mig

Så kommer jag fram till platsen, för min utflykt,
parkerar bilen,mobilen stoppar jag i fickan, bra
att ha nära till hands, om det skulle hända mig
något, så tar kassen och sekatören, låser bilen,
går in i skogen

Jag stannar, tar in alla dofter, alla underbara
färger, så ljuvligt, så härligt att få känna skogen
och trädens egna ljud, så ligger den där framför
mig, den lilla tjärnen, som är målet den här dagen

Jag står och njuter av vattnets krusningar, hur
länge vet jag inte, mår så bra av lugnet runt mig,
ser mig om, vet att det ska växa ljung där, och
mycket riktigt, det gör det

Ställer ifrån mig kassen, plockar lite ljung, behöver
inte så mycket, en gran som blåst omkull, tar jag
några kvistar ifrån, snart är kassen full, jag njuter
en stund till, vid tjärnens mörka vatten, innan går
stigen tillbaka till bilen

Så är jag framme vid bilen igen, ställer in kassen
i bagageluckan, så är det dags att börja hemfärden,
ser på klockan i bilen, oj, tiden har rusat iväg, flera
timmar, nämligen fem timmar sedan jag satte mig
i bilen hemma

Nu bär det iväg hemåt, en skön stund blev det,
en vacker biltur, och en skön skogspromenad,
denna vackra lördag i mitten av oktober

anits 19 oktober 2008








Fri vers av anits VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-19 11:57



Bookmark and Share


  Sladjana Zubcevic
Vackert.
2008-10-19

  Larz Gustafsson VIP
Verkligen härligt väder i dag, blåsten till trots.
Jag har själv "spatserat" som en finlandssvensk brukar säga.
2008-10-19

  Elaine.S VIP
Nu fångade du mig igen...och minsann om det inte känns
som om jag också blev sittande vid en tjärn och lyssnade
till naturen en stund...tack för dina ord som skänker lugn ...
2008-10-19
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP