Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bild: kikkie


Konturer formar - LIVET - tillvaron

 

Bilden av dig fängslar mig

dess gyllene konturer

vardagens grå dimmor färgas

inom spektrans alla skikt

fyller livet med rött guld

 

lysande diamanter tar emot solen

 

vad mer kan förväntas

vad mer kommer att ske

 

Bilden av mig förändras

det röda guldet formar nya vingar

fyllda med öknens sandkorn

oändliga är livets vidder

 

vad än som formar skeende

vad än som över kullarna ses

 

Bilderna av oss blir genomskinliga

skyarna förtätar våra armar

grenar ut sig som grönskande träd

fyller våra kroppar med vätska

sakta flyter vi in i varandra

 

vad än,

vi är konturer i våra liv!

 

Konturer i  rött guld ...

... förnimmer regnbågslandets färger

spermier ...

... ägg

väntan ...

... tålamod

förlossning ...

... födelse

liv ...

 

***

 

... död

 

***

 

LIV

 




Fri vers av KristinaE
Läst 350 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-21 22:37



Bookmark and Share


  Maria T
Jag fastnade för
... förnimmer regnbågslandets
färger
2008-10-22

    ej medlem längre
Här vandrar tankarna omkring i ett landskap av symboler ... och konturer. En text att stanna upp vid och låta de egna tankarna vandra
2008-10-22

  Mats Henricson
Vackert och trolskt !
2008-10-21
  > Nästa text
< Föregående

KristinaE
KristinaE