Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i dag på eftermiddagen kändes det så här


HÖSTSTÄDNING

Kaffedoften sprider sig i lägenheten.
jag häller opp en kopp, slår i lite mjölk

Så sätter jag mig vid köksbordet, ser
ut genom fönstret, nu lyser solen, från
en nästan blå himmel, blåsten har lugnat
ner sig

Nästan inga löv finns nu kvar på träden,
i en asp på andra sidan vägen, håller ännu
några löv sig kvar

I bersån, har nu bord och stolar tagits in,
bara en ensam bänk står kvar, tillsammans
med två stycken uronor, där jag kan se att,
bara den svarta jorden, finns kvar i dom

Nu har hösten, gjort sitt intåg till vår berså,
gräsmattan är klippt för sista gången, nu
väntar vintervilan, för att när vårsolen börjar
värma, låta oss få glädjas och njuta ännu
en vår

anits 26 oktober 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-10-26 20:09



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Instämmer speciellt i de två sista stroferna.
2008-10-29

  Maria T
Nu väntar vintervilan.
Novembersnön kommer
och breder ut sitt vita täcke
över markerna
2008-10-27

  Elaine.S VIP
Doft stillsamhet och väntan i din fina betraktelse..
2008-10-27

    Maria Malm
Stillsam och nära stund.
2008-10-27

  Lars Hedlin
Fint o gott beskrivet kan känna doften *L*
2008-10-26

    sunnanvind
Stilla höst..vackra vinter , knoppande vår...jättefint!!!
2008-10-26

  Sladjana Zubcevic
Vackert skrivet, min vän.
2008-10-26

  Bjarne Nordbö
Så skönt du beskriver stunden.
2008-10-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP